PostHeaderIconTуристички форум Србије

IMG-cce1b7eb16ece1d69464821425be3cd4-VTуристички форум Србије од 26. до 28. септембра 2022. године, одржан је у Врњачкој Бањи, и окупио је запослене у градским и општинским Туристичким организацијама, представнике Министарства трговине, туризма и телекомуникација, као и Туристичке организације Србије.. Туристичка организација Србије, традиционално, сваке године организује туристички форум који окупља, између 250 и 300 учесника, запослених у локалним Туристичким организацијама из читаве Србије. Уједно, то је и начин да обележимао 27. септембар – Светски дан туризма. С обзиром да је Врњачка Бања туристичка дестинација која је у самом врху по броју ноћења и доласку туриста, логичан избор је био, да управо она, која представља један бисер туризма Србије, буде место одржавања туристичког Форума

На отварању форума Марија Лабовић је пожелела срећан светски дан туризма и добродошлицу гостима истичући значај опоравка српског туризма након две године тешког периода, уједно скрећући пажњу да почиње период када се нећемо више освртати уназад већ ићи унапред, пратећи модерне трендове, улагати у људе и вредно радити како би резулати туризма у Србији били још успешнији. Том приликом је истакла едукативне радионице током трајања Туристичког форума и најавила још 9 радионица до краја године за запослене у туристичкој привреди.

Туристичком форуму у Врњачкој Бањи присуствовали су и директорка Установе Липовац Mилена Максимовић са својим сарадницима.