PostHeaderIconЗавршена девета духовна музичка академија

 

     

         На дан када прослављамо светих 20000 мученика Никомидијских Преосвештени Владика Јован служио је свету Литургију у светопреображењскомманастиру Свети Стефан у Липовцу. Сестринству и присутним верницима Владика се обратио беседом.

       Сада већ традиционално на овај дан светом Службом је отворена зимска духовна музичка академија Липовац – 2013, девета по реду, чији је циљ очување нематеријалне културне баштине по узору на друге академије те врсте као у Студеници и Карловцима. Полазници музичке академије су смештени у Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац“ у Липовцу. Своје пробе одржавају у Установи, а у манастиру су присутни на богослужењима.

        Преосвештени Владика је у склопу отварања музичке академије  одржао предавање на тему химнографије и црквеног песништва кроз векове.

Слике са ове академије можете прегледати ОВДЕ.

 

На дан када прослављамо светих 20000 мученика Никомидијских Преосвештени Владика Јован служио је свету Литургију у светопреображењском манастиру «Свети Стефан« у Липовцу. Сестринству и присутним верницима Владика се обратио беседом.